nieuws

Controle horeca Damrak

Café

De politie heeft een grote controle uitgevoerd bij bedrijven aan het Damrak in Amsterdam. Er werd gecontroleerd op het voldoen aan de gebruiks- en horecavergunningen. Volgens stadsdeel Centrum heeft de controle niets te maken met de sluiting van ‘blootcafé’ Teasers.

Controle horeca Damrak

Dat meldt Het Parool. De actie werd uitgevoerd door medewerkers van stadsdeel Centrum, politie, Belastingdienst, Arbeidsinspectie en Voedsel- en Warenautoriteit. De resultaten worden later bekend gemaakt.

Het stadsdeel controleerde onder meer op het gebruik van panden volgens het bestemmingsplan. Daarnaast werd gekeken of er wordt voldaan aan de gebruiks- en horecavergunningen. Ook werd bekeken of de reclame-uitingen correct waren.

De Belastingdienst keek met de politie of er illegaal wordt gewerkt, en of de regels voor loonbelasting niet wordt ontdoken. De Voedsel- en Warenautoriteit tenslotte controleerde of voedsel veilig was.

Volgens een woordvoerder van stadsdeel Centrum heeft de controle niets te maken met de ophef rond Teasers, waar medewerksters schaars gekleed drankjes serveren. De gemeente wil de zaak per 23 mei sluiten. Het erotisch vermaak in het café zou niet passen in het bestemmingsplan. Ook zouden de eigenaren niet van onbesproken gedrag zijn.

Reageer op dit artikel