nieuws

Criminele bendes vaker in Bredase horeca

Café

Horecabedrijven in Breda worden volgens welingelichte bronnen steeds vaker door criminele organisatie gebruikt om crimineel geld wit te wassen, zo meldt BN/DeStem. Burgemeester Peter van der Velden is op de hoogte van de situatie en heeft zijn ‘grote zorg’ uitgesproken.

Criminele bendes vaker in Bredase horeca

De regionale krant meldt dat het voor Van der Velden erg lastig is om de vinger er exact achter te krijgen. Wel heeft hij onlangs achter gesloten deuren de fractievoorzitters en veiligheidswoordvoerders in de gemeenteraad van Breda gewezen op de toenemende invloed van crimineel geld in het centrum.

Volgens BN/DeStem schrijft verder dat medewerkers van justitie en politie bedreigd zouden zijn vanwege hun bemoeienis met het witwassen van crimineel geld in Breda.

De toename van criminele organisaties op de Bredase horeca wordt mede veroorzaakt door de lastige economische tijden. Banken zijn minder scheutig met het verlenen van kredieten waardoor uitbaters sneller geneigd zijn voor geldschieters uit het criminele circuit te kiezen.

‘De politie heeft steeds minder grip op de situatie, terwijl de bendes gedijen bij deze Bredase wanorde’, zegt een betrokkene, die anoniem wenst te blijven, in BN/DeStem.

Reageer op dit artikel