nieuws

Cruiseschepen negeren rookverbod

Café

Cruiseschepen die varen onder Nederlandse vlag moeten voldoen aan het rookverbod zoals in ons land op 1 juli is ingegaan. In cafés op cruiseschepen van de Holland America Line is dit niet het geval.

Cruiseschepen negeren rookverbod

Dat meldt De Telegraaf. Volgens woordvoerder Bob Kiel van de VWA is het beleid helder. ‘Ze moeten voldoen aan de Nederlandse wet, ook in internationale wateren. Rookruimten zijn toegestaan, maar daar wordt niet bediend’, aldus Kiel.

Naast cruiseschepen houden ook ferry’s zich niet aan het rookverbod. Een chauffeur merkt in de ochtendkrant op dat ferry’s richting Engeland geen rookruimtes aan boord hebben. Wel worden de rokers en niet-rokers in de chauffeurruimte op de ferry van Stena Line uit elkaar gezet. Maar dat zonder afscheiding.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel