nieuws

Curator Kooistra: ‘Zaken openen hoogste prioriteit

Café

Seerp Gratama van Certa Legal Advocaten, die als curator belast is met het faillissement van Plassania Beheer, wil het liefst de gesloten horecazaken van wijlen Sjoerd Kooistra zo snel mogelijk weer openen. Gratama zegt tijd nodig te hebben om tot een gehele oplossing te komen gezien de complexe situatie rond het bedrijf.

Curator Kooistra: ‘Zaken openen hoogste prioriteit

Seerp Gratama laat weten dat het heropenen van gesloten Kooistra-zaken een van de eerste actiepunten is. ‘Enkele belangstellenden hebben zich al gemeld, maar onderhandelingen moeten nog plaatsvinden’, aldus Gratama tegenover MissetHoreca.nl.

De curator spreekt van een complexe situatie rondom Plassania Beheer. ‘Vooral omdat er veel partijen bij betrokken zijn. De Gouden Kooi BV is in principe geen dochter van Plassania, maar wel een vennootschap met een duidelijke link en contracten met Plassania. De zaak is complex, maar niet te complex’.

Gratama zegt tijd nodig te hebben om tot een goed beeld en goede strategie te komen voor een oplossing. ‘We onderzoeken nu welke rechtspersonen er betrokken zijn bij het faillissement. Over enkele weken denk ik het eerste verslag klaar te hebben’.

De geschatte schuldenlast van Plassania Beheer BV en bijbehorende bedrijven bedraagt volgens Gratama 140 miljoen euro. Gratama werd vorige week aangesteld als bewindvoerder toen Plassania in surseance ging. Enkele dagen later vroeg hij het faillissement aan.

Reageer op dit artikel