nieuws

Curator zet failliete sociëteit De Doele in etalage

Café

Horecaondernemer Hugo Wijbenga raakt Heerensociëteit De Doele in Bolsward kwijt. Twee weken geleden verklaarde de rechtbank het vierhonderd jaar oude etablissement failliet.

Curator zet failliete sociëteit De Doele in etalage

Wijbenga kondigde aan verzet aan te tekenen, maar heeft dit voornemen laten varen. Wijbenga vertelde twee weken geleden dat hij één bescheiden rekening niet had betaald.

Curator Dick Poiesz kwam er echter aanzienlijk meer op het spoor. ‘Er zijn zeker dertig gewone crediteuren’, zegt hij in de Leeuwarder Courant. Door het restaurant te verkopen, hoopt hij een opbrengst te genereren waarmee de leveranciers enigszins genoegdoening kunnen krijgen.

De Doele in het hart van Bolsward brandde in 1887 af en werd daarna herbouwd. Het heeft de monumentenstatus. Er werken drie mensen in vaste dienst, en een wisselend aantal uitzendkrachten. Wijbenga beleefde vorig jaar een zwaar jaar, toen zijn vrouw overleed.

Reageer op dit artikel