nieuws

Dancefeesten trekken 2 miljoen bezoekers

Café

De diverse dance-events in Nederland hebben dit jaar bij elkaar ongeveer 2 miljoen bezoekers getrokken. Vorig jaar kwam het bezoekersaantal van de bij BVD aangesloten festiviteiten 10 procent lager uit.

Dancefeesten trekken 2 miljoen bezoekers

Dat heeft de Belangenvereniging Dance (BVD) laten weten. Het meest succesvolle festival was volgens een woordvoerder van de vereniging het dance-evenement Mystery Land. Dit festival in Haarlemmermeer was voor het eerst sinds vier jaar uitverkocht. Zo’n 60.000 liefhebbers zagen daar grote namen als Erick E., Fedde le Grand, Roger Sanchez en Armin van Buuren.

Komend jaar viert de BVD het feit dat housemuziek twintig jaar geleden een plek veroverde in Nederland. Hoe de branchevereniging deze mijlpaal gaat opkleuren is nog niet bekend. ‘Daar buigen we ons in januari over’, aldus een zegsman.

Reageer op dit artikel