nieuws

Dartsport geraakt door rookverbod

Café

De Nederlandse Dart Bond (NDB) heeft het afgelopen jaar het ledental met 10 procent zien dalen. Het rookverbod speelt daarin zeker een rol, aldus Nik Sluimer van de Bond.

Dartsport geraakt door rookverbod

Het dalend aantal leden van de bond is daarmee onderdeel geworden van de argumenten van de anti-rooklobby. Die wijten de teloorgang van de Bond aan het rookverbod, zo valt te lezen op de site www.hiermaghetwel.nl.

99 Procent van de darters beoefent de sport in de kroeg, aldus de NDB zelf. ‘ls ze niet naar de kroeg gaan vanwege het rookverbod, dan wordt er ook niet gedart.’

Tegenstanders wijzen erop dat tegenvallende prestaties van topdarter Raymond van Barneveld, het ontbreken van aansprekende opvolgers, het wegvallen van dart als tv-sport en de opkomst van poker een net zo grote rol spelen. Om dezelfde reden is van de drie Nederlandse darttijdschriften er nog maar één over.

Op Hiermaghetwel stelt Robert Bloemendaal van de Rivierenland Dartsbond vanuit de horeca overigens geen berichten te hebben gehoord over een afname van het aantal deelnemers aan de toernooien: ‘Teams die zich hebben opgegeven die spelen gewoon lekker door’.

Reageer op dit artikel