nieuws

De Boterlap heeft beste terras

Café

De Boterlap in Harderwijk is als eerste geëindigd in de Misset Horeca Lipton Ice Terras Top-100. Het terras van eigenaar Gert Boonen in Harderwijk is het kloppende hart van De Boterlap. Dit is vanmiddag bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de winnaar van de Terras Top 100 van vorig jaar, Het Zalmhuis in Rotterdam.

De Boterlap heeft beste terras

Op de tweede plaats eindigde café-restaurant De Krom in Oud-Alblas, derde werd De Badmeester in Wassenaar.

‘De Boterlap in Harderwijk is een echt terrasbedrijf in de goede zin van het woord. Het bedrijf is het terras omdat dat het kloppende hart van de omzet is, ‘luidde het oordeel van de jury.

Bij de nummer twee, café restaurant De Krom in Oud-Alblas was de jury onder de indruk van de manier waarop ‘het terras de kern vormt van de horecaonderneming’. Waardering is er voor de manier waarop het ondernemersechtpaar sinds 1986 het café met zes woninkjes heeft weten uit te bouwen tot het terras met horeca-uitspanning dat in de zomer een begrip is in de weide omtrek. Alle mogelijkheden die er rondom het terras zijn worden daarbij optimaal benut.’

Ook de nummer drie, De Badmeester in Wassenaar, springt in het oog. ‘De ondernemers op deze locatie hebben duidelijke keuzes gemaakt om zich te onderscheiden van de strandtenten beneden aan zee. Ze zijn bewust niet hip, maar laagdrempelig met een heldere en transparante kaart’, aldus de jury. ‘Doordat de badmeester het hele jaar open is, laat het zien dat het terras ook aan de randen van de winter een echte omzetmaker kan zijn, zeker aan het strand.’

» Bekijk hier de complete Terras Top-100

» Bestel hier een exemplaar van de Terras Top-100

Lees hier meer nieuws over de Terras Top-100:

Reageer op dit artikel