nieuws

De Kachel: ‘Asbak blijft op tafel

Café

Café De Kachel in Groningen laat weten dat ondanks de uitspraak van de rechter de asbak gewoon op tafel blijft staan. Eigenaar Gerard Sannes zegt geen andere keuze te hebben.

De Kachel: ‘Asbak blijft op tafel

‘Er blijft hoe dan ook gerookt worden bij ons. Want als we het zouden gaan verbieden, komt er hier geen hond meer en dan kun je net zo goed meteen de deur sluiten. Wij hebben dus geen keuze’, aldus Sannes in op Telegraaf.nl.

De reactie van Sannes volgt op de uitspraak van het gerechtshof van Arnhem. Die besliste dat roken in kroegen met en zonder personeel verboden is. Volgens het hof moet zo het rookverbod van juli 2008 in de aangepaste Tabakswet worden uitgelegd.

Sannes noemt deze uitspraak zeer teleurstellend. ‘Het is duidelijk aanwijsbaar dat wij grote schade zullen ondervinden van deze uitspraak. Het betekent dat 1.500 tot drieduizend cafés in Nederland in hun voortbestaan worden bedreigd. Hun sluiting zou economisch gezien een grote klap zijn’.

Donderdagmiddag direct na de uitspraak liet Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) weten de uitspraak te bestuderen alvorens te beslissen wel of niet in cassatie te gaan. Op Telegraaf.nl staat te lezen dat De Kachel kenbaar heeft gemaakt in cassatie te gaan.

Reageer op dit artikel