nieuws

De Raadskelder wint weer NK Leermeester-Leerling

Café

Voor de tweede achtereen volgende maal heeft restaurant De Raadskelder uit Den Bosch beslag gelegd op de titel NK Leermeester-Leerling. Verantwoordelijk voor de titel was het kookduo Hein Vissers (leermeester) en Paul van Greij (leerling).

De Raadskelder wint weer NK Leermeester-Leerling

De Raadskelder pakte de titel op de Horecava in Amsterdam. Tweede werd De Lindenhof in Nuenen (Gijs Hoevenaars en Bart van de Wal), gevolgd door De Korenbeurs in Kortgene (Niels Le Roij en Jacco Bakker).

Voor Hein Vissers betekent het de tweede titel op rij. Een uniek gegeven. Nog nooit eerder won een restaurant het NK Leermeester-Leerling twee maal op rij. ‘Man, wat was het zwaar. Het niveau lag ontzettend hoog en zat dicht bij elkaar. Ik heb ouderwetse technieken gebruikt, dat viel in de smaak van de jury’, aldus Vissers.

Speciale kooktechnieken

Voor zijn leerling, Paul van Greij, was het de eerste titel. ‘We hebben duidelijke afspraken gemaakt over de taakverdeling. Het liep heel goed. Hein heeft me ondersteund bij het gebruik maken van speciale kooktechnieken.’

Voor Vissers speelde ook mee dat in de jury zijn stadsgenoot en tweesterrenchef Gerrit Greveling zat. ‘Tegen zo’n groot chef kijk ik best tegenop. Als hij dan de prijs uitreikt, doet me dat enorm veel. Greveling is een hele grote meneer in het vak’.

Wisselprijs

Volgens juryvoorzitter Wynand Vogel was het winnende gerecht van De Raadskelder mooi, goed verzorgd, lekker en fijn. Nummer twee De Lindenhof was ‘bijna helemaal perfect’. De Korenbeurs miste net een beetje verfijning en afwerking.

De titel betekent voor De Raadskelder een gouden koksmes als wisselprijs, een cheque van 750 euro en een gevulde messenkoffer van Wüsthoff. Wint de Raadskelder volgend jaar nogmaals, dan mag het het gouden koksmes behouden.

Reageer op dit artikel