nieuws

Dekens voor terrasrokers

Café

GroenLinks wil dat de kroegbazen in Den Haag van gemeentewege groen-gele dekentjes krijgen om hun buiten paffende klandizie warm te houden. Dat meldt de Telegraaf.

Dekens voor terrasrokers

GroenLinks heeft horecawethouder Frits Huffnagel van Den Haag inmiddels gevraagd of hij daartoe bereid is. ‘Sinds het rookverbod staan veel mensen bij horecagelegenheden buiten omdat ze willen roken’, zegt GroenLinks-raadslid David Rietveld. ‘In de komende maanden kan dat een koude aangelegenheid worden.’

Rietveld ziet in de dekentjes een mooi alternatief voor terrasverwarming. ‘Het verwarmen van de buitenlucht is namelijk geen milieuvriendelijke oplossing. Een deken biedt comfort en als die wordt voorzien van bijvoorbeeld een Haags logo, maak je qua gastvrijheid ook nog een goede beurt.’

Stelling

Wat vindt u, moeten we rokers in de watten blijven leggen of laten ze hun sigaret maar een keer thuis?

Reageer op dit artikel