nieuws

Demonstratie tegen rookverbod op Malieveld

Café

Caféhouders die zich benadeeld voelen door het rookverbod, willen 28 november demonstreren op het Malieveld in Den Haag. Dat liet voorzitter Jaap Brandligt van de Stichting Red de Kleine Horecaondernemer dinsdag weten.

Demonstratie tegen rookverbod op Malieveld

De demonstratie wordt georganiseerd door ondernemers uit de horeca. Brandligt gaat ervan uit dat caféhouders hun gasten meenemen naar het Malieveld.

‘Ik kan nog niet voorspellen hoeveel mensen er meedoen aan de demonstratie. We moeten alles nog op poten krijgen’, aldus de voorzitter.

Veel horecaondernemingen hebben door het rookverbod hun omzet zien dalen. Koninklijke Horeca Nederland zei eerder deze maand dat zeker driekwart van de cafés en discotheken last heeft van de maatregel.

Uit onderzoek blijkt dat sinds het rookverbod de omzet in cafés gemiddeld 26 procent is gedaald. In discotheken loopt het percentage zelfs op tot 31 procent. De helft van de omzetdaling wordt toegeschreven aan de gevolgen van het rookverbod.

Reageer op dit artikel