nieuws

Denise Seffelaar Nationaal Kampioen Horeca leerling-kastelein 2011

Café

Voor de 24e keer gingen leerlingen uit heel Nederland de strijd met elkaar aan tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca 2011, onderdeel van de Skills Masters in Ahoy te Rotterdam. Na een spannende strijd op de finaledag zijn zaterdag 26 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen Horeca 2011 bekend gemaakt. Leerling-kastelein Denise Seffelaar uit Den Haag, leerling-kok Ollie Schuiling uit Olst en leerling-gastvrouw Kimberly Thorne uit Rotterdam en gingen er met de nationale titel vandoor.

Denise Seffelaar Nationaal Kampioen Horeca leerling-kastelein 2011

NK leerling-kastelein

De ontlading was groot bij Denise Seffelaar, de kersverse SVH Nationaal Kampioen Horeca leerling-kastelein. Denise staat links op de foto. Na de woorden: “Ik heb er gewoon geen woorden voor. Niet normaal, ik had dit totaal niet verwacht!”, volgde een emotionele ontlading. De 20-jarige Denise volgt haar opleiding tot kastelein aan het ROC Mondriaan in Den Haag, ervaring doet zij op bij haar leerbedrijf Restaurant Waterloo in Den Haag.

Monique Verstraten (Café-Restaurant de Zwaan te Son) uit Volkel behaalde een mooie tweede plaats, zij werd op de voet gevolgd door Sam van Nieuwamerongen (Eetcafé de Tijd te Oisterwijk) uit Tilburg.

NK leerling-gastheer/-vrouw

Gastvrouw Kimberly Thorne blonk in de halve finales al uit. In de finale gold ze dan ook als één van de favorieten voor de nationale titel. De 21-jarige Kimberly, werkzaam bij Restaurant Ivy in Rotterdam, had haar overwinning niet zien aankomen. “Ik ben echt ontzettend blij. De wedstrijden waren ontzettend leuk maar ook ontzettend spannend tot aan het einde. Vorig jaar was ik derde en nu eerste, echt super!”. Kimberly volgt haar opleiding tot gastvrouw op het ROC van Twente.

Niek Groen (Restaurant de Bokkedoorns te Overveen) uit Spierdijk werd tweede. Geert Lommen (De Aubergine te Steyl) uit Grubbenvorst volgde op een derde plaats.

NK leerling-kok

De 23-jarige leerling-kok Ollie Schuiling plaatste zich op donderdag als nummer één glansrijk voor de finale voor leerling-koks. In de finale wist hij zijn goede optreden van donderdag een uitstekend vervolg te geven. “Dit betekent echt heel veel voor mij, waardering voor wat je doet. Samen met mijn collega Robert Poel heb ik vannacht om 03:00 mijn spullen gepakt, we moesten ontzettend vroeg weg. Dat wij hier één en twee worden is ontzettend mooi!” Ollie volgt zijn opleiding tot kok aan de Cas Spijkers Acedemie in Boxmeer.

Collega Robert Poel uit Harderwijk werd tweede. Raymond Plat (De Lindenhof te Giethoorn) uit Steenwijkerwolt eindigde als derde.

Reageer op dit artikel