nieuws

Diageo brengt Ketel One op de markt

Café

Het Britse drankenconcern Diageo gaat het wodkamerk Ketel One, gestookt door de Schiedamse familie Nolet, exclusief op de markt brengen. Het betaalt daarvoor 900 miljoen dollar (615 miljoen euro) aan de familie Nolet.

Diageo brengt Ketel One op de markt

De familie Nolet blijft wel eigenaar van de merknaam Ketel One en de distilleerderij in Schiedam.

Diageo en de familie Nolet brengen de verkooprechten onder in een gezamenlijke onderneming, waarin beide partijen een belang van 50 procent hebben. Het Britse concern is ’s werelds grootste distillateur van alcoholische dranken en produceert onder meer de wodka van het bekende merk Smirnoff.

Ketel One is een van de duurdere wodkamerken, en behoort tot de populairste importwodka’s in de Verenigde Staten. Diageo had zijn zinnen gezet op Ketel One’s grote concurrent Absolut, dat momenteel geveild wordt door de Zweedse staat. Het concern heeft zich evenwel uit die biedingsstrijd teruggetrokken.

Reageer op dit artikel