nieuws

Dick Loorbach failliet verklaard

Café

Dick Loorbach is persoonlijk failliet verklaard. Het faillissement van de man van wijlen Sjoerd Kooistra was aangevraagd door Grolsch en InBev en is uitgesproken door de rechtbank van Arnhem.

Dick Loorbach failliet verklaard

Grolsch stelt dat het 4,7 miljoen euro tegoed heeft van wijlen Sjoerd Kooistra. InBev 3,3 miljoen euro. Het gaat om ooit verstrekte financieringen en huurachterstanden op horecapanden in Nijmegen en Tilburg, zo meldt De Telegraaf.

Een woordvoerster van Grolsch laat in de krant weten dat de bierbrouwer door het faillissement inzicht hoopt te krijgen in de bezittingen. ‘Voor de man persoonlijk is het natuurlijk heel vervelend, maar wij proberen onze positie veilig te stellen’.

Oscar Hammerstein, de advocaat van Dick Loorbach, noemt de pogingen van Grolsch en InBev onzinnig. ‘De man heeft niets meer. Zijn huis is hem afgepakt, zijn boot, hij is zijn man kwijtgeraakt en nu is hij ook nog failliet verklaard’, aldus Hammerstein in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel