nieuws

Dieven stelen compleet terrasmeubilair

Café

Dieven hebben het complete terrasmeubilair van de brasserie van Sparkling Catering op landgoed Zonnestraal in Hilversum gestolen. Ook restaurant de Vuursche Dreef aan de Utrechtseweg in Hilversum werd slachtoffer van brute terrasdieven.

Dieven stelen compleet terrasmeubilair

KHN afdeling Hilversum gaat haar leden waarschuwen nu het terrasseizoen is begonnen, zegt voorzitter Kees Verhoeff, eigenaar van onder meer Herbergh De Lamme Goedtsack en Puur Smaeck.

Volgens Margot van de Rijdt van Sparkling zijn de criminelen goed voorbereid op pad gegaan. ‘Vorig jaar zomer hebben ze al het meubilair meegenomen, 88 stoelen en 22 tafels. Maar het lukte toen niet de twee kostbare olijfbomen te stelen. Maar de loodzware potten waren toen wel verschoven.’

Nu zijn ook de bomen weg. De dieven moeten een steekwagen of laadlift hebben geregeld. En een grote wagen, want het gaat om 22 tafels en 88 stoelen.’

Dat het geboefte wist wat het deed, blijkt ook uit het feit dat de bewakingscamera die het terras bestrijkt werd afgeplakt met een vuilniszak.De politie kan eigenlijk niets met de terrasroven, vertelt een woordvoerster. ‘Geen getuigen, geen technische sporen. Dan wordt het heel lastig. Maar tips zijn welkom.’

Sterrestaurant zonder terras

Ook het Belgische sterrestaurant Vivendum in Dilsen werd de dupe van een brute terrasroof. Hier gingen de dieven er vandoor met 27 stoelen. De tafeltjes op het terras en de parasols lieten de daders staan.

Reageer op dit artikel