nieuws

Disco dicht na fatale schietpartij

Café

Discotheek Maassilo in Rotterdam gaat twee weken dicht naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag. Dat hebben gemeente en directie zaterdag besloten en bekendgemaakt.

Disco dicht na fatale schietpartij

Volgens gemeente en directie is de openbare orde in de omgeving van de horeca-inrichting ‘in zeer ernstige mate aangetast’. Om verdere aantasting te voorkomen is besloten de zaak te sluiten. De sluiting is zaterdag direct ingegaan en duurt tot en met zaterdag 13 januari. Na deze twee weken wordt bekeken of er aanleiding is voor verdere maatregelen. Now&Wow verwachtte voor het oudejaarsfeest 4000 feestgangers en probeert alsnog een andere locatie te vinden.

Toen de uitgaansgelegenheid zaterdagochtend haar deuren sloot, ontstond buiten een vechtpartij en vielen er schoten. Een man werd dodelijk geraakt. De zwaargewonde, een beveiliger, is naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan nog niets zeggen over de aanleiding van de onenigheid. Wel heeft zij het wapen van de schietpartij in handen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Koos Hanenberg, locatiehouder van de Maassilo, noemt de schietpartij ‘tragisch’. ‘Wij denken dat we heel zorgvuldig gehandeld hebben’, aldus de horeca-exploitant. Volgens hem waren alle vereiste beveiligingsmaatregelen voor het feest getroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Reageer op dit artikel