nieuws

‘Disco niet aansprakelijk voor gewonden discobus

Café

Discotheek Zaal Dijk in het Overijsselse Lemele zegt geen aansprakelijkheid te nemen voor het vervoer van jongeren in de zogeheten discobus. Afgelopen weekend reed een ingezette lijndienstbus over twee jongeren heen, die stonden te wachten op de discobus.

‘Disco niet aansprakelijk voor gewonden discobus

Het incident gebeurde in Raalte, waar jongeren zich op één plek verzamelden om met de discobus te worden vervoerd naar Zaal Dijk in Lemele. Bij het instappen in de bus ging het helemaal mis.

Twee jongeren, een jongen en een meisje van vijftien, kwamen onder de bus terecht waarna de bus begon te rijden. De twee werden overreden en raakten gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Bij een van hen is een gebroken been geconstateerd. Over de ander, die er slechter aan toe leek, is nog niet exact bekend wat hem mankeert.

Zaal Dijk in Lemele, één van de grotere discotheken uit de wijde omgeving, laat op de internetsite weten geen aansprakelijkheid te nemen bij het niet kunnen vervoeren van alle passagiers. De chauffeur bepaalt wanneer de bus vol is, staat te lezen op www.zaaldijk.nl.

‘Wat nu gebeurd is, is een schrikbeeld. Heel erg voor de betrokkenen. Misschien moeten er meer opstapplekken komen. Het massale moet eraf. Ik ga deze week met de politie en gemeente daarover praten’, aldus Jan Dijk van de discotheek in de regionale krant.

Volgens ooggetuigen is het een normale gang van zaken dat er een enorme drukte ontstaat bij het instappen van de bussen. ‘Duwen, trekken, iedereen wil vooraan staan. Want als de bus vol is, kun je niet mee’, zo laat een ooggetuige weten.

Vanuit Raalte vertrekt de bus vanaf één plek naar Lemele. Gevolg is dat alle jongeren uit Raalte die naar de disco willen, zich verzamelen op die ene plek. Bij het arriveren van de bus ontstaat een veel rumoer. Een ooggetuige: ‘Het is altijd veel lawaai en iedereen staat altijd op de bus te bonken’.

Reageer op dit artikel