nieuws

Discotheek Bomax wordt nachtcafé

Café

Voor zijn discotheek was geen markt, dus bouwde exploitant Willem Schot club Bomax in het Brabantse Zevenbergen om tot nachtcafé. Minimum leeftijd is vanaf dit weekend 21 jaar.

Discotheek Bomax wordt nachtcafé

Na zeven weken verbouwen, ging Bomax afgelopen weekend weer open. ‘Ik ga door onder dezelfde naam, maar dan als nachtcafé’, zegt Schot in dagblad BN/De Stem.

‘Ik heb een paar jaar geprobeerd een discotheek van de grond te krijgen in Zevenbergen, maar ik moet constateren dat er geen behoefte aan is.’

Schot richt zich nu op de groep boven de 21, waarvan hij ziet dat de behoefte er wel is. Hij heeft zijn interieur en stijl daarop aangepast. De glitterbal heeft plaatsgemaakt voor een kroonluchter, en uit de boxen klinkt Nederlandstalige en top-40 muziek in plaats van housebeats.

Ook is de toegang voortaan gratis, wat wel betekent dat er geen speciale acts of DJ’s meer zullen optreden in Bomax. Wel zijn er nog feesten, waarvoor wel entree moet worden betaald. Ook afficheert Bomax zich op de website nog als discotheek.

Waar de Zevenbergse jeugd nu heenmoet weet Schot niet. ‘Ik heb het geprobeerd, maar als er op het laatst nog maar twintig man binnen zit, houdt het op.’

Reageer op dit artikel