nieuws

Discotheek Spock wordt selfservicecafé

Café

De Bredase discotheek Spock heeft definitief haar deuren gesloten. Spock maakt deel uit van een horecacomplex in het centrum, en wordt de komende weken omgebouwd tot een rookruimte voor de hier ook gevestigde Graanbeurs en nachtcafé Santiago.

Discotheek Spock wordt selfservicecafé

Het rooklokaal wordt voorzien van een automatiek met drankjes. ‘De wet staat niet toe dat er personeel in de rookruimte gaat werken. Op deze manier creëren we een selfservicecafé’, legt uitbater Raymond Elzerman uit in BN/De Stem.

Volgens hem is het sluiten van Spock een logisch gevolg van het rookverbod. ‘De wet dwingt horecaondernemers tot verregaande maatregelen en de Spock is niet meer wat het is geweest.’ Het selfservicecafé wordt op donderdag 3 juli geopend.

Spock was een begrip in Breda, schrijft BN/De Stem. De discotheek liep voorop in de experimentele house en trance, en DJ Tiësto draaide hier al lang voor hij bekend werd bij het grote publiek. Ook na Tiësto bleek Spock een kweekvijver voor internationaal bekend dj-talent.

Reageer op dit artikel