nieuws

Discriminatie in Arnhemse horeca bestaat niet

Café

Discriminatie in de Arnhemse horeca bestaat niet, dat concludeert Roel de Boer, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Arnhem. Het Panel Duidelijk Deurbeleid, dat deurdiscriminatie aan de kaak moest stellen, ontving sinds 1 november 2007 slechts één klacht en wordt opgeheven.

Discriminatie in Arnhemse horeca bestaat niet

‘Hiermee is toch wel duidelijk geworden dat structurele discriminatie in de Arnhemse horeca niet bestaat. De opheffing van dat panel beschouw ik als een compliment aan de horeca’, aldus De Boer in De Gelderlander.

Volgens SP-leider Gerrie Elfrink is er iets heel anders aan de hand. ‘Natuurlijk bestaat discriminatie wel. Als een tent te zwart wordt, dan gaat ie op slot voor allochtonen.’

Malika Achekar, raadslid GroenLinks en van Marokkaanse afkomst, denkt er hetzelfde over: ‘De horecabond was altijd tegen dat panel. Maar discriminatie bestaat wel degelijk. Er is alleen te weinig gedaan om het panel bekend te maken.’

Een woordvoerder van burgemeester Pauline Krikke ontkent dat laatste. ‘Er is wél veel publiciteit geweest in de vorm van posters, flyers, boomerangkaarten, een website en berichten in de media’.

Horecawoordvoerder De Boer: ‘Als groepen steeds maar weer gediscrimineerd worden, dan had daar iets van aan de oppervlakte moeten komen. Maar niets daarvan. Het is er gewoon niet.’Bij de politie Gelderland-Midden is sinds september vorig jaar geen enkele aangifte binnengekomen.

Reageer op dit artikel