nieuws

Dodelijke schietpartij nekslag voor Rio aan de Rijn

Café

Er komt geen elfde editie van Rio aan de Rijn in Arnhem. De schietpartij met dodelijke afloop vorig jaar is volgens evenementenbureau See U de nekslag voor het tweede grote zomercarnaval van Nederland.

Dodelijke schietpartij nekslag voor Rio aan de Rijn

Dat laat het evenementenbureau weten aan Omroep Gelderland. Behalve het tragische incident werd ook de beveiling te duur. De elfde editie van het gratis festival stond op de agenda voor 18 tot en met 20 augustus.

De schietpartij met dodelijke afloop vond plaats op de slotavond. Een 30-jarige Duivenaar zou een 48-jarige Hagenaar hebben doodgeschoten en twee anderen hebben verwond. De verdachte staat vandaag voor de rechter en hoorde een gevangenisstraf van 22 jaar tegen zich eisen.

De organisatie denkt na over een andere vorm van het multiculturele evenement. Dat moet Arnhem Wereldstad gaan heten en eveneens plaatsvinden in het derde weekeinde van augustus.

Reageer op dit artikel