nieuws

Dodelijke steekpartij Drie Gezusters

Café

In Café de Drie Gezusters aan de Grote Markt in Groningen heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag een dodelijke steekpartij voorgedaan. Een 25-jarige man uit Groningen kwam daarbij om het leven, maakte de regiopolitie Groningen bekend.

Dodelijke steekpartij Drie Gezusters

Een 16-jarige jongen uit Assen is direct na het incident aangehouden. De steekpartij deed zich aan het begin van de nacht voor in Café de Drie Gezusters, achterin de zaak dicht bij de toiletten. Klanten en beveiligingsmedewerkers probeerden de man nog te reanimeren, maar de Groninger overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De politie tast in het duister over de aanleiding voor de steekpartij.

De politie ontruimde voor uitgebreid sporenonderzoek een aantal kroegen aan de zuidzijde van de markt. Daarbij werd het steekwapen op de plaats van het incident aangetroffen. Rond half zeven gaf de politie het gebied weer vrij.

‘Het was “pats-boem” gebeurd, in een paar tellen. Het had ook ergens anders kunnen plaatsinvden. Onze mensen hebben snel hulp geboden. Klanten wisten bovendien de verdachte aan te wijzen, die is gelukkig snel gepakt’, aldus Sjoerd Kooistra, eigenaar van de Drie Gezusters, in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel