nieuws

Doden door kroegruzie om WK voetbal

Café

In Duitsland zijn twee doden gevallen door een ruzie om het WK voetbal. In de nacht van maandag op dinsdag overleed een tweede slachtoffer na een schietpartij maandag in een kroeg in Hannover, de hoofdstad van de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen.

Doden door kroegruzie om WK voetbal

Twee Italianen en een Duitser hadden ruzie gekregen in de horecagelegenheid in de marge van de hoerenbuurt. De woordenwisseling ging over prestaties van Duitse en Italiaanse voetballers bij wereldkampioenschappen. De 42-jarige vermoedelijke dader schoot volgens de politie de Italianen van 47 en 49 in hun hoofd. De verdachte is voortvluchtig.

Volgens de politie hadden alle deelnemers aan de ruzie alcohol gedronken, zo meldt weekblad Der Spiegel op zijn website.

Reageer op dit artikel