nieuws

Dodental horecabrand loopt op tot 131

Café

Bijna een week na de dramatische brand in een nachtclub in de Russische stad Perm is het dodental opgelopen tot 131. Enkele zwaargewonden bezweken in de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis.

Dodental horecabrand loopt op tot 131

Tientallen andere slachtoffers van de brand liggen nog in het ziekenhuis. De regionale regering van Perm en de burgemeester namen intussen ontslag.

Vuurwerk

De brand in de nachtclub brak uit door vuurwerk dat in de club gebruikt werd. Doordat de nooduitgangen geblokkeerd waren, kwamen heel wat mensen in de val te zitten. Het gaat om de zwaarste brandramp in Rusland sinds jaren

De zware dodentol van de brand is te wijten aan onwettige verbouwingen in het etablissement, waardoor de nooduitgangen geblokkeerd waren. Dat zei de gouverneur van de regio Perm.

‘Het vuurwerk was naar mijn mening de oorzaak van de brand, maar niet van de tragedie’, zei de gouverneur, Oleg Tchirkounov, in een interview. Volgens hem kwamen de slachtoffers ‘in de val te zitten doordat de nooduitgangen geblokkeerd waren, het gevolg van een illegale verbouwing’.

Reageer op dit artikel