nieuws

Doodsoorzaak discotheekdode Burgum bekend

Café

De Friese politie heeft een duidelijk beeld van de doodsoorzaak van de 16-jarige Redmar Smedema uit Burgum. Dat zei een woordvoerder van de politie dinsdag. De jongen overleed op zondag 18 april aan zijn verwondingen die hij opliep in discotheek Club Q in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel.

Doodsoorzaak discotheekdode Burgum bekend

De doodsoorzaak van Smedema blijkt uit sectieonderzoek dat vorige week is verricht. ‘Uit piëteit met de nabestaanden en in verband met het nog horen van getuigen willen we geen mededelingen doen over de precieze doodsoorzaak’, aldus de woordvoerder. Eerder heeft de politie al aangegeven dat Smedema werd geslagen toen er tumult op de dansvloer ontstond.

De 20-jarige Gerard Dijkstra uit Damwâld raakte op dezelfde avond zwaargewond op de parkeerplaats van de discotheek. De politie sluit inmiddels uit dat hij in de discotheek is geweest. Hij zou op het parkeerterrein van Club Q betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij. ‘Het is nog steeds onduidelijk waarom hij daar aanwezig was’, zegt de politie. Dijkstra ligt op dit moment in coma.

De politie heeft al gesproken met tientallen getuigen. ‘We zijn nog wel naar andere getuigen op zoek.’ Een aantal bezoekers van Club Q is na het incident op excursie naar het buitenland geweest en heeft zich om die reden nog niet gemeld, denkt de politie.

Het rechercheteam van de politie is uitgebreid van 25 naar 35 rechercheurs.

Reageer op dit artikel