nieuws

Doorstart festival Pinkpop Classic

Café

Dit jaar komt er toch weer een Pinkpop Classic. De inmiddels vijfde editie van dit eendaagse festival vindt op 25 augustus in Landgraaf plaats, maakte initiatiefnemer Jan Smeets op 2 april bekend.

Doorstart festival Pinkpop Classic

Vorig jaar ging het eendaagse festival Pinkpop Classic niet door, nadat de jaren daarvoor het aantal bezoekers was teruggelopen. Pinkpop Classic maakt binnenkort namen van optredende groepen bekend.

In Dagblad De Limburger meldt Smeets dat het dit jaar niet zeker is dat de artiesten die op Pinkpop Classic optreden, allemaal een Pinkpopachtergrond hebben. Smeets houdt niet langer vast aan de regel dat bands in het verleden al eens op de reguliere versie van Pinkpop gestaan moeten hebben.

Eén act is al bekend, Fisher Z. Deze Britse rockband stond in 1981 wel op het podium van het reguliere Pinkpop. De groep onder leiding van John Watts is onder meer bekend van jaren ’80-hits als The Worker, Batallions of Strangers, Berlin en Marliese.

Reageer op dit artikel