nieuws

Dopinghype in discotheken

Café

Anabole steroïden zijn in opmars in het uitgaanscircuit. Dat zei Herman Ram, directeur van de Dopingautoriteit, donderdag in het televisieprogramma Nova. De Dopingautoriteit merkt ook dat gebruikers van dopingmiddelen als testosteron steeds jonger worden. Er wordt al gebruikt op 15-jarige leeftijd.

Dopinghype in discotheken

Uit een vertrouwelijk rapport van het Openbaar Ministerie (OM) dat in handen is van Nova, blijkt dat ook het OM zich grote zorgen maakt: ‘De gebruiker stelt zich bloot aan volstrekt onoverzienbare gezondheidsrisico’s. Het lijkt slechts een kwestie van tijd dat zich ongelukken zullen voordoen.’

Waanbeelden
Volgens justitie zijn dopinggebruikers een potentieel gevaar voor zichzelf en hun omgeving. Uit het rapport van het OM blijkt dat 20 procent van de gebruikers waanbeelden heeft, zeer gewelddadig is en depressief raakt. In extreme gevallen krijgen ze zelfs zelfmoordneigingen.

Reageer op dit artikel