nieuws

Dorpelingen voorkomen met koop sluiting café

Café

Inwoners van het Brabantse dorp Esbeek hebben voorkomen dat het enige café in hun dorp, gasterij Schuttershof, verdwijnt. Ze hebben gezamenlijk het dorpscafé gekocht. Zo blijft het horecabedrijf behouden voor het dorp.

Dorpelingen voorkomen met koop sluiting café

De opvallende aankoop staat te lezen in De Telegraaf. De inwoners betaalden 230.000 euro voor het dorpscafé. Ze zijn een coöperatie gestart die nu eigendom is van Schuttershof. Het horecagedeelte is weer verpacht.

Van de elfhonderd inwoners van Esbeek betaalde meer dan de helft een bedrag. Naast de 230.000 euro van de inwoners is er ook geld binnengekomen via subsidies.

‘We hoorden dat eigenaar Smolders plannen had ermee te stoppen. Maar omdat er ook allerlei verenigingen in het café zijn gevestigd, wilden we de zaak graag behouden’, zegt één van de initiatiefnemers, Jan Verhoeven, in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel