nieuws

Dranken op ID&T feesten naar Loc7000

Café

De drankenverkoop op een aantal grote dancefestivals van ID&T is uitbesteed. Daarvoor is een contract gesloten met LOC7000. Het gaat om Mystery Land, Welcome to the Future en Defqon.

De overeenkomst werd onlangs gesloten en is bijzonder omdat ID&T de drankcatering lange tijd in eigen hand heeft gehouden. De overeenkomst met LOC7000 c.q. het bedrijfsonderdeel FAB (Food And Beverage) is voor de duur van één jaar gesloten.

Dat betekent dat dit jaar het grootste dancefestival van Nederland Mystery Land (foto, 60.000 bezoekers), het meerdaagse hardstyle outdoor event Defqon.1 (45.000 bezoekers) en het vooruitstrevende techno festival Welcome to the Future (20.000 bezoekers) van drank worden voorzien door LOC7000.

Waarde

Over de waarde van het contract hebben beide partijen geen uitspraak gedaan. Zowel ID&T en LOC7000 hebben te kennen gegeven wel langer dan een jaar met elkaar samen te willen werken.

Onlangs gaf ID&T-eigenaar Duncan Stutterheim in interview met Misset Horeca (verschijnt vrijdag 20 mei) aan dat ‘er door uitbesteding strengere afspraken gemaakt kunnen worden’. Volgens hem moet uitbesteding het leiden tot een kwaliteitsverbetering.

Tal van contracten

LOC7000 is onder meer organisator van alle catering op Lowlands. Maar heeft tal van contracten voor f&b voor festivals en events, onder meer North Sea Jazz en Festival Mundial. In de dancewereld is het minder sterk vertegenwoordigd.

Vanwege een vast catering- en betaalsystemencontract in GelreDome is LOC7000 wel betrokken bij de dance-events daar, waaronder Qlimax. Ook is het met ‘haar’ PaySystems aanwezig op andere ID&T evenementen én op het dancefestival Extrema Outdoor.

Reageer op dit artikel