nieuws

Drankverbod tijdens streekderby

Café

Caféhouders in Groesbeek mogen woensdag twaalf uur lang geen alcohol schenken in verband met de voetbalwedstrijd tussen de plaatselijke amateurclub De Treffers en NEC uit Nijmegen. De gemeente wil zo ordeverstoringen rond de bekerwedstrijd voorkomen.

Drankverbod tijdens streekderby

Cafés in Groesbeek mogen tussen acht uur ’s morgens en acht uur ’s avonds geen alcoholhoudende dranken serveren. De caféhouders hebben daarover een brief gekregen. Eerder besloten politie en gemeente al dat alcohol niet is toegestaan rond het voetbalveld. Ook het nuttigen van alcohol op de openbare weg in het centrum is verboden.

De gemeente wil niet dat supporters zich voor de wedstrijd verzamelen bij cafés om daar aan het bier te gaan. ,,Ook is de accommodatie bij het veld niet geschikt om grote groepen supporters van elkaar te scheiden. Om problemen te voorkomen, hebben we gekozen voor een alcoholverbod”, aldus burgemeester Gerd Prick.

Het duel, waarvoor al 3000 kaarten zijn verkocht, trekt vermoedelijk enkele honderden NEC-supporters. Caféhouders zijn positief over het drankverbod, constateert de burgemeester.

Reageer op dit artikel