Drie keer levenslang voor cafémoord

Drie keer levenslang voor cafémoord

De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag drie mannen veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de drievoudige moord in het Rotterdamse café Inn & Out eind 2005. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De mannen drongen eind 2005 zwaarbewapend de kroeg aan de Schiedamsesingel binnen, eisten geld en richtten op het verjaardagsfeest van de eigenaar een bloedbad aan. In het vonnis gaf de rechter aan dat woorden als ‘bizar, barbaars en weerzinwekkend’ nog tekort bij deze zaak schieten. Het motief is nooit helemaal opgehelderd.

De barman werd die nacht samen met acht bezoekers in een ruimte voor de toiletten gedwongen, vastgebonden en gekneveld. Een toevallige passant overkwam hetzelfde, omdat hij mogelijk vanaf de straat iets gezien kon hebben.

Om te laten merken dat het de Rotterdammers menens was, haalden zij een van de slachtoffers uit de groep. Vanuit de keuken klonken daarop schoten. ‘Kijk, dit is de eerste’, riepen zij. Even later werd iedereen beschoten, met een brandbare vloeistof besprenkeld en stichtten de verdachten brand.

De verdachten wilden dat niemand de kroeg levend zou verlaten. Om zeker te zijn dat iedereen dood was, volgde na een eerste salvo uit een machinepistool een tweede. Als een wonder werd niet iedereen dodelijk geraakt. De anderen hielden zich voor dood om de horrornacht te overleven. Ze waren over elkaar heen gevallen. Het bloed van anderen vloeide over hun lichamen.