nieuws

Drie oktober opening Bockbierseizoen 2011

Café

Op maandag 3 oktober wordt het Bockbierseizoen van 2011 officieel geopend. De overkoepelende bierorganisatie Nederlandse Brouwers houdt op die datum een proeverij bij In den Uiver in Haarlem. Ook wordt dan de Herfstbockaal uitgereikt.

Drie oktober opening Bockbierseizoen 2011

De acht brouwers die zijn aangesloten bij de Nederlandse Brouwers laten hun ‘nieuwe oogst’ bockbier proeven. De chef-kok van In den Uiver zorgt voor bijpassende gerechten.

Herfstbockaal

Tijdens de opening van het Bockbierseizoen wordt tevens de Herfstbockaal 2011 uitgereikt. In het kader van de sterke binding met het seizoen wordt jaarlijks de Herfstbockaal uitgereikt aan een persoon die zich prijzenswaardig heeft ingezet ten behoeve van seizoensproducten in het algemeen of bockbier in het bijzonder. In 2007 werd de prijs voor het eerst uitgereikt.

De acht aanwezige brouwers zijn: Alfa, Bavaria, Budels, Grolsch, Gulpener, Heineken, InBev en Lindeboom. Volgens eigen zeggen zijn zij samen goed voor 99,9 procent van de bierproductie in Nederland.

Reageer op dit artikel