nieuws

Drukte dwingt Haagse horeca te sluiten

Café

Een groot deel van de horecagelegenheden in het centrum van Den Haag zijn vrijdagavond na Nederland-Frankrijk rond middernacht al dichtgegaan. Volgens de politie wilden de cafés daarmee ‘bewust het overenthousiaste feestgedruis ontmoedigen’.

Drukte dwingt Haagse horeca te sluiten

Vooral op en rond het Plein hadden zich na de 4-1 overwinning van Oranje op Frankrijk honderden uitgelaten jongeren verzameld. De politie spreekt ondanks de gezelligheid van een ‘drukke, dreigende sfeer. Er is nog niets aan de hand, maar dat willen we ook graag zo houden.’

Eerder in de avond zette de politie Den Haag het Jockbloetplein in het hart van het Laakkwartier af om mogelijke relletjes te voorkomen. Deze afzetting kon rond middernacht weer worden opgeheven.

Reageer op dit artikel