nieuws

Duits cruiseschip brouwt bier aan boord

Café

Bierbrouwen aan boord van een cruiseschip. Het nieuwe Duitse cruiseschip Aidablu heeft de primeur. Dagelijks wordt vijf tot zes hectoliter bier gebrouwen van ontzilt zeewater.

Duits cruiseschip brouwt bier aan boord

De 27-jarige brouwmeester Andreas Hegny is de eerste Duitse brouwmeester op de grote vaart. Hij gaat zijn bier op alle wereldzeeën ‘streng’ volgens het Reinheitsgebot brouwen. De leverancier van de brouwinstallatie heeft naar eigen zeggen een geheime oplossing gevonden om het brouwen ook mogelijk te maken bij sterke zeegang.

Hegny brouwt op dek nummer 10 zijn eigen Aida-Zwickel bier, een troebel ongefilterd bier van 5% en ook ‘Hövels Original’-, dat hij in licentie van de ‘Dortmunder Bierbrauerei Hövels’ maakt. Deze brouwer is ook eigenaar van de zeewaardige brouwerij. Dagelijks kan vijfhonderd liter bier gebrouwen worden. Ook de vergisting vindt op dek 10 plaats. Er kan tot 13.000 liter bier gelagerd worden in de koperen lagertanks.

Naast de brouwerij op het schip is een heuse Biergarten aangelegd. Het schip begon haar maidentrip met een voorraad van 1000 hl bier in de lagertanks, dat nog op de vaste wal was gebrouwen. Twee nu nog af te bouwen zusterschepen van de Aidablu zullen ook een brouwinstallatie aan boord hebben. Het schip is 252 meter lang, 32,2 meter breed en heeft 14 dekken. Er zijn 7 restaurants, 13 bars, 1096 passagierscabines en een spa.

Reageer op dit artikel