nieuws

Ede doet mee aan Frisvalley tegen alcohol

Café

Tachtig procent van de eigenaren van cafés en uitgaansgelegenheden in Ede zou zich niet aan de leeftijdsgrenzen voor alcoholverkoop. Daarom doet de gemeente mee aan het regioproject Frisvalley om overtreders strenger aan te pakken. Dat meldt lokale krant Ede Stad.

Ede doet mee aan Frisvalley tegen alcohol

Het percentage van tachtig procent bleek uit een onderzoek met mysteryshoppers die er in 2008 op uit gingen. Medewerkers van de voedsel- en warenautoriteit gaan nu vaker controleren en zetten na twee waarschuwingen het traject in werking dat de vergunning van de ondernemer beëindigd.

Frisvalley richt zich op het terugdringen van compazuipen en dronkenschap bij jongeren onder de 24 jaar en het voorkomen dat jongeren al ver voor hun zestiende beginnen met drinken.

De organisatie wil zich ook inzetten om een netwerk te creëren voor jongeren onder de zestien jaar. Op die manier kan de leeftijdscategorie positief beïnvloed worden door ouders en scholen.

Reageer op dit artikel