nieuws

Ede wil drankketen sluiten zonder bombarie

Café

De gemeente Ede wil drankketen in haar gemeente sluiten, maar zonder veel bombarie. Burgemeester Cees van der Knaap wil eerst in gesprek gaan met alle betrokkenen, alvorens over te gaan tot sluiting.

Ede wil drankketen sluiten zonder bombarie

Van der Knaap zegt in de Veenendaalse Krant van plan te zijn de drankketen in zijn gemeente te sluiten en niet te kiezen voor een gedoogbeleid zoals veel van zijn collega’s doen.

‘Het beleid is natuurlijk om uiteindelijke alle drankketen te sluiten, maar dat hoeft niet met zoveel bombarie. We werken samen met de politie en welzijnsorganisaties en volgen met alle keten een traject waarmee we eerst in gesprek gaan met alle betrokkenen’, aldus Van der Knaap in de Veenendaalse Krant.

Van der Knaap vervolgt: ‘Het lijkt me een open deur dat als je de keten kunt proberen te sluiten in overleg met de jongeren of ouders je niet de brandweer en politie in hoeft te zetten. Sowieso moet je dan ook gaan beboeten’.

De gemeente Ede heeft elf drankketen op de lijst staan om te sluiten. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe drankketen bij. In de laatste twaalf maanden werden zeven nieuwe keten gevonden.

Van der Knaap wil niet zoals andere gemeenten een gedoogbeleid invoeren voor drankketen. ‘Veel andere gemeenten kiezen liever voor een gedoogbeleid. Wij zijn een van de weinige gemeenten die alle keten willen sluiten. We worstelen hier allemaal mee dus ik denk dat ons beleid een voorbeeld kan zijn voor de rest van Nederland’.

Reageer op dit artikel