nieuws

Eens met afwijzen compensatie-eis cafés

Café

Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft gelijk met het niet compenseren van kroegen die financiële problemen hebben sinds de invoering van het rookverbod. Dat blijkt uit de poll in de nieuwsbrief van Misset Horeca.

Eens met afwijzen compensatie-eis cafés

Een kleine meerderheid van 56 procent is het eens met Klink om cafés niet te compenseren. 44 Procent vindt dat de minister cafés, die in de problemen zijn gekomen sinds de invoering van het rookverbod, wel ondersteuning moet bieden.

Dat blijkt uit de poll die afgelopen week in de nieuwsbrief van Misset Horeca stond op de dag dat minister Klink in een brief aan de Tweede Kamer kenbaar maakte af te zien van compensatie.

De minister kwam tot zijn besluit op basis van een onderzoek uitgevoerd door TNS Nipo. Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer spreekt overigens van geflatteerde onderzoekscijfers en stelt dat de enquêtetechniek sociaal wenselijke antwoorden heeft opgeleverd.

Reageer op dit artikel