nieuws

Eerste horecaschade door storm

Café

De storm die over het land raast, heeft in Rotterdam voor schade gezorgd bij een discotheek. Harde windstoten rukten de gevelbedekking van discotheek Outland in Rotterdam Alexander los.

Eerste horecaschade door storm

Dat meldt het persbureau ANP. Over de exacte schade bij Outland is vooralsnog niets bekend. In het Rijnmondgebied loopt het storm met meldingen van overlast door de zuidwesterstorm. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld.

Afwachten
Vanochtend reageerden strandpaviljoenhouders nog relatief laconiek op de storm. In een nieuwsverslag op Radio 1 vertelden meerdere ondernemers de storm af te wachten zonder grote maatregelen te treffen. .

Januaristorm
Vorige week tijdens de eerste januaristorm waren het vooral restaurants op hoogte, die last hadden van de wind. Zo werd één van de liften bij restaurant De Koperen Hoogte in Zwolle uit gebruik gehaald. In het horecabedrijf in de Euromast in Rotterdam zwaaiden de lampen aan het plafond.

Nederland kampt donderdag volgens het KNMI met de zwaarste storm sinds jaren. Het was op 27 oktober 2002 voor het laatst dat een storm van dit formaat woedde. Het is niet de ergste storm van het laatste decennium, dat was op 25 januari 1990.

Reageer op dit artikel