nieuws

Eerste kroegverbod van twee jaar uitgedeeld

Café

Een 17-jarige Almeloër mag de komende twee jaar geen horecagelegenheden in zijn woonplaats bezoeken. Hij kreeg de eerste ‘rode kaart’ van de Overijsselse gemeente, die het veilig uitgaan wil bevorderen.

Eerste kroegverbod van twee jaar uitgedeeld

De jongen werd zaterdagnacht onder invloed van alcohol aangehouden, omdat hij een portier had mishandeld in het centrum, meldt Trouw. Op het politiebureau verwondde de jongen later twee vrouwelijke agenten, die beiden aangifte hebben gedaan. De Almeloër zit nog vast.

De maatregel volgt uit de zogeheten ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’, dat drank- en drugsmisbruik in de horeca moet terugdringen. Alle horecagelegenheden die zijn aangesloten bij het project weren personen die een rode kaart hebben gehad.

De kwaliteitsmeter komt uit de koker van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), dat een gestructureerde aanpak voor lokale samenwerking heeft bedacht. Koninklijk Horeca Nederland en diverse gemeenten zijn betrokken bij het project.

Reageer op dit artikel