nieuws

Eerste rookboete voor ‘rokerskerk’ Café Lindeboom

Café

De eerste rookboete is uitgedeeld. Café Lindeboom in Alkmaar heeft zijn de eerste bon na de invoering van het rookverbod per 1 juli 2008 te pakken. Het café stond in de bijzondere aandacht van de VWA omdat het op een opvallende wijze onder het rookverbod uit wilde komen.

Eerste rookboete voor ‘rokerskerk’ Café Lindeboom

De eigenaar van het café moet 300 euro betalen omdat het rookverbod is overtreden. Lindeboom is aangesloten bij de Enige en Universele Rokerskerk van God, maar dat heeft klaarblijkelijk niet geholpen. De boete zal worden betaald. Uitbater Co Bosch zint wel op tegenactie.

Drie weken na de invoering van het rookverbod kreeg het café een waarschuwing. ‘En dan nu die boete’, schampert een van de klanten, die als woordvoerder optreedt. ‘Veel kroegen uit de buurt hebben nog helemaal geen bezoek gehad van de Voedsel en Waren Autoriteit. Een misstand.’

De VWA laat weten gericht cafés te controleren die denken manieren te hebben gevonden om het rookverbod te ontlopen. De rokerskerk zegt religie te bedrijven vanuit de goddelijke drie-eenheid van rook, vuur en as en vereert haar god door in het gebedshuis te roken. In het café dachten ‘gelovigen’ legaal een sigaretje te kunnen roken.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale pagina.

Reageer op dit artikel