nieuws

Eigen bier voor de Ooievaar

Café

Het Amsterdamse proeflokaal De Ooievaar krijgt een eigen huisbier. Het Ooievaarbier komt van Brouwerij De Prael. Eigenaar van de Ooievaar Ger van de Valk besloot een eigen huisbier toe te voegen aan het assortiment van eigen jenevers, likeuren en wijnen.

Eigen bier voor de Ooievaar

Ooievaarbier is een traditioneel blondbier van hoge gisting met een eigen pittig karakter en bitterheid en mooie schuimkraag. Het alcoholpercentage is 7,5 procent en de ideale drinktemperatuur is 6-8° C.

Het Ooievaarbier is verkrijgbaar vanaf zaterdag 27 juni op de tap bij Proeflokaal de Ooievaar aan de Sint Olofspoort op de hoek van de Zeedijk in Amsterdam. De brouwerijwinkel verkoopt het bier op fles.

De eerste vaten worden met paard en wagen van de brouwerij naar het proeflokaal gebracht.

Reageer op dit artikel