nieuws

Eigen tv-zender voor Belgische cafés

Café

Cafés in België krijgen een eigen themazender, genaamd Horeca TV. De gloednieuwe zender in de kroegen moet het imago van de sector verbeteren en meer gasten lokken. Het nieuwe themakanaal biedt goede mogelijkheden om inkomsten te genereren.

Eigen tv-zender voor Belgische cafés

Het initiatief is afkomstig van de Brusselse horecafederatie, de belangvereniging voor cafébedrijven in de Belgische hoofdstad, zo meldt de website Brusselnieuws.be. Voor het einde van dit jaar moet Horeca TV van start gaan. In eerste instantie is de zender te zien in honderd Brusselse cafés. Op termijn hoopt Horeca TV heel België te bestrijken.

Op de zender zullen programma’s met onder andere informatie en spelletjes te zien zijn. De inkomsten wil de themazender halen uit reclame. Op dit moment worden onderhandelingen gevoerd met onder meer Belgacom en InBev over een samenwerking.

Reageer op dit artikel