nieuws

Eigenaar Beren eetcafés bijna ontvoerd

Café

Een van de eigenaren van de Beren Holding, bekend van diverse eetcafés in de omgeving van Rotterdam, is afgelopen weekend bijna slachtoffer geworden van een ontvoering. De ontvoering mislukte waarna de dader op de vlucht sloeg.

Eigenaar Beren eetcafés bijna ontvoerd

Een man in politie-uniform belde afgelopen weekend aan bij de eigenaar van de Beren Holding in diens woning in Lekkerkerk. ‘Politie Rotterdam, zei hij tegen mijn dochter’, aldus de horecaondernemer in het Algemeen Dagblad.

Al snel bleek dat het niet om een agent ging maar om een poging tot ontvoering. ‘Meteen begon hij te slaan en wilde mij boeien, maar in plaats van handboeien had hij tieraps. Ik dacht dat ik ontvoerd werd en riep naar mijn vriendin dat ze weg moest gaan’.

De vriendin van de horecaondernemer vluchtte met de kinderen het huis uit. Iets verderop hield ze een auto aan, zodat de politie kon worden gebeld. De dader in uniform maakte zich uit de voeten en hield op de dijk bij de woning een auto aan, waarna hij de bestuurder dwong met hem weg te rijden. De politie heeft helikopters ingezet in de jacht op de dader.

De horecaondernemer heeft een vermoeden wie er achter de ontvoeringpoging zit. ‘Het heeft met geld te maken’, laat hij weten het AD.

Reageer op dit artikel