nieuws

Eigenaar rampcafé niet meer verdacht

Café

Ewout Haanstra eigenaar van het Doetinchemse café Havanna dat vrijdag afbrandde is opgelucht nu onderzoek heeft uitgewezen dat een ventilator de oorzaak is geweest van de brand. Wat precies het defect van de ventilator was is onduidelijk.

Eigenaar rampcafé niet meer verdacht

Het uitgebrande pand is inmiddels vrijgegeven door de politie en de brandweer. Maar er bestaat nog wel instortingsgevaar. De eigenaar van het pand wil het het gebouw, daterend uit 1947, in de oude staat laten herstellen.

De dagen na de brand ging als een lopend vuurtje het gerucht door de stad dat Haanstra er zelf wel eens de hand in kon hebben gehad, aldus De Gelderlander. ,,Café Havana stond immers te koop en leek zijn beste tijd te hebben gehad.’’

,,Gelukkig is nu de echte oorzaak van de brand gevonden en is dit gerucht ontzenuwd”, zegt Haanstra. ,,Ik was goed kapot van al die geruchten. Het gaat je namelijk wel aan je hart als je je zaak er zo bij ziet staan.’’

Reageer op dit artikel