nieuws

Eigenaar voorkomt overval op eigen café

Café

Ondernemer Harm Brouwer van café De Gieterij in Heiligerlee heeft zondagochtend een overval op zijn eigen zaak voorkomen. De eigenaar hield aan de schermutseling met de overvaller diverse blauwe plekken en een dikke enkel over.

Eigenaar voorkomt overval op eigen café

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Ondernemer Harm Brouwer verliet zondagnacht rond vier uur zijn zaak in het Groningse Heiligerlee aan de achterkant. Daar trof hij een man aan met een bivakmuts op en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De uitbater kon de overvaller buiten houden, waarna een schermutseling volgde. Brouwer schopte de man ‘keihard tegen zijn been’. Die bleek daarvan niet onder de indruk en trapte twee keer terug.

Met als gevolg een dikke – mogelijk verrekte – enkel en diverse blauwe plekken. Het café was zondag gewoon weer open.

Reageer op dit artikel