nieuws

Eindelijk weer goed jaar voor strandtenten

Café

Na twee slechte jaren hebben de strandpaviljoens langs de Nederlandse kust eindelijk weer een goed seizoen achter de rug. De zon scheen volop en dat stuwde de omzet flink. Dat meldde de Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN) dinsdag in De Telegraaf.

Eindelijk weer goed jaar voor strandtenten

Volgens NVSN-voorzitter Paul Zonneveld was het voor veel strandtenthouders bittere noodzaak om weer eens een goed seizoen te draaien. Daarbij is het weer de doorslaggevende factor. ‘De zon is de koopman. En wat dat betreft waren de afgelopen twee jaren puur slecht’, aldus Zonneveld.

Strandhoreca

Of de geslaagde zomer voldoende is om de magere jaren te compenseren, is de vraag. Exploitanten zijn volgens Zonneveld steeds meer kwijt aan pacht, onderhoud en vergunningen, terwijl ook de eisen op het gebied van brandveiligheid en voedselkwaliteit steeds hoger komen te liggen.

Paul Zonneveld over het strandseizoen in Misset Horeca Live

Reageer op dit artikel