nieuws

Enschede verwelkomt Drie Gezusters van Kooistra

Café

Sjoerd Kooistra start een Drie Gezusters in Enschede. De horecatycoon heeft hiervoor Le Monde aan de Oude Markt gekocht. Horecaondernemers in de Twentse stad zien de komst van Kooistra wel zitten. Het pand is eigendom van Grolsch.

Enschede verwelkomt Drie Gezusters van Kooistra

De regionale krant Tubantia maakte een rondje langs horecazaken in Enschede om te pijlen wat de stemming is over de komst van de grote horecajongen. Daaruit blijkt dat er nagenoeg louter positieve geluiden zijn.

Die man zet bijna overal mooie tenten neer, zegt mede-eigenaar Erik van Osch van de Après Ski Club. Cees Riemersma van Rocks ziet De Drie Gezusters als een enorme aanwinst. Ook Peter Ruseler van De Kater en Grand Café ziet Kooistra wel zitten.

De lokale afdeling van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) daarentegen heeft twijfels. ‘We hebben hier toch alles al. Weliswaar niet onder één dak, maar wel heel dicht bij elkaar’, aldus voorzitter Frans Koolhoven van de horecavereniging.

Kooistra is blij met de Twentse aanwinst. ‘Ik had Grolsch al vaker laten weten dat ik graag naar Enschede wil komen. De afgelopen weken ben ik diverse keren incognito wezen kijken op de Oude Markt. Het is een perfecte locatie. Ik ben nog aan het nadenken over de precieze formule. Medio 2008, net voor de vakantie, willen we openen’, aldus Kooistra in de Tubantia.

Sjoerd Kooistra wil 2,5 miljoen euro spenderen aan de inrichting van De Drie Gezusters. Eerder dit jaar trok hij al de portemonnee voor een fonkelnieuwe vestiging van zijn succesformule in Breda. De Drie Gezusters herbergt meerdere kroegen onder een dak.

Zie ook

Reageer op dit artikel