nieuws

Enschedese horecakoning failliet

Café

De Enschedese horecakoning Frans Koolhoven is failliet. Vorige week is de man die ooit 22 horecabedrijven runde failliet verklaard. Koolhoven was in de jaren negentig een grootmacht op de Oude Markt in Enschede.

Enschedese horecakoning failliet

Onlangs moest Koolhoven zijn laatste café, La Conga, noodgedwongen sluiten. Er kwamen gewoonweg te weinig gasten over de vloer om het bedrijf winstgevend te houden.

Dat was in de jaren negentig wel anders. Toen grossierde de nu 59-jarige Koolhoven in horecabedrijven in Enschede. Zo zwaaide hij de scepter over zeker tien zaken op en rond de Oude Markt, hét uitgaansgebied van Enschede. In zijn loopbaan runde Koolhoven totaal 22 zaken.

De ondergang wijt Koolhoven aan het feit dat hij onvoldoende aandacht aan zijn zaken heeft besteed. De Twentsche Courant Tubantia meldt dat het merendeel jonge personeelsleden vaak gratis bier gaf aan gasten.

Koolhoven zegt zijn lesje te hebben geleerd. Hij wil zich niet meer bezighouden met meerdere zaken, maar streeft na om één café te runnen. ‘En ik zal er steeds zijn om toezicht te houden’, laat hij weten in de regionale krant.

Reageer op dit artikel