nieuws

Erotische disco’s steeds populairder

Café

De populariteit van erotische feesten in discotheken neemt sterk toe. In zes jaar tijd is het aantal seksparty’s vervijfvoudigd. Bijna eenderde van de stappers wil graag zo’n erotisch feest bezoeken.

Erotische disco’s steeds populairder

Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse bureau Club Judge, een onafhankelijk keurmerk voor discotheken. Dat meldt De Telegraaf. Volgens Club Judge waren er in 2000 nog slechts negentien erotische feesten. Dit jaar staat de teller al op negentig. Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer stappers zo’n feest wil bijwonen. Club Judge spreekt over 30 procent van het uitgaanspubliek.

Tegen de feesten wordt sceptisch gekeken door diverse partijen. Zo verbood de gemeente Nijmegen dit jaar bepaalde handelingen op een feest in een discotheek in de stad. De aanwezige politie controleerde of het opgelegde verbod op seksuele handelingen werd gehandhaafd.

Ook Soa Aids Nederland houdt de erotische feesten goed in de gaten. ‘Wij , maar ook de GGD’s, zijn graag in discotheken aanwezig om voorlichting te geven. We weten dat dit soort feesten populairder worden’, stelt woordvoerster Margot Mulder in De Telegraaf. Volgens deskundigen is het nog onduidelijk of dergelijke feesten voor meer besmettingen zorgen.

Reageer op dit artikel